Zagrebački biljaristi i ove godine sudjeluju u najvažnijem ligaškom natjecanju sezone  u grani pool : 1.Hrvatskoj biljarskoj ligi i 2.Hrvatskoj biljarskoj ligi – HBL pod pokroviteljstvom Hrvatskog biljarskog saveza – HBS.
U elitnoj prvoj ligi – 1.HBL nastupa točno 24 igrača iz cijele Hrvatske, a naši sportaši su izborili ukupno devet (9) mjesta uključujući i top igrače,osvajače medalja na Europskom prvenstvu, Roberta i Michela Bartol (BK Metropolis) koji svakako pripadaju i u najuži krug favorita za osvajanje ovog prestižnog natjecanja s bogatim i vrijednim nagradama. Ligu je prethodne godine osvojio najbolji igrač pool sporta Hrvatske u 2018 godini,Tomislav Šušić ( BK Hustler Academy) i biti će zanimljivo da li će se uspjeti oduprijeti naletu mladih snaga,naših braće Bartol i vrlo talentiranog Ante Šole (BK Desetka) kao i uvijek vrlo dobrih i teško pobjedivih natjecatelja iz Osijeka – Lišnića,Vunjaka i Vickovića…..

Druga liga HBL održava se u tri regije Hrvatske : istok,jug i sjever. Natjecatelji BSZ-a nastupaju u 2.HBL -sjever i ova liga svake godine privlači brojne natjecatelje i to ne samo iz Zagreba.Puno dobrih igrača dolazi iz drugih gradova naše regije – Zlatar,Bjelovar… a glavni favoriti su svakako jedan od najboljih igrača Hrvatske svih vremena, Ivica Medunić (BK Mr.Q) te cijeli niz mlađih igrača (Redžić,Petljak,Salkić…) a svi će se natjecati za čelne pozicije od kojih 1.mjesto u ligi osigurava direktan plasman u 1.HBL ,a 2.-4. pozicija relegacijski turnir.

Sezona započinje s uvijek posebno zanimljivim prvim turnirom 2.HBL koji će se održati u Sesvetama, u klubu BK “8Ball”.

Službena ,kompletna najava ovog turnira nalazi se na službenoj stranici Hrvatskog biljarskog saveza HBS :

Svim natjecateljima,posebno članovima našeg Saveza, želimo uspješnu i sretnu sezonu – i ne zaboravite : sport nas mora i treba povezivati i relaksirati od “grube” svakodnevnice!

Vaš
BSZ