Arhiva: AktualnoDogađajiNekategoriziranoPOOLTurniriVijesti

Vijesti AktualnoVijesti PoolVijesti SnookerOstale Vijesti
POOL – 40. jubilarno Europsko Prvenstvo 2018, Nizozemska – najava

20. lipnja 2018.
Banner-Norbert-1-1 (1)

Spektakl! Prva asocijacija nakon što smo saznali bitne informacije u vezi ovog Prvenstva bila je upravo takva. Ne pamti se ovako glamurozan, upravo senzacionalan događaj u Europskom biljarskom sportu! EPBF na čelu s predsjednikom g. Gre Leendersom je kao krovna organizacija Europskog biljarskog sporta priredila za 40. godišnjicu svojeg postojanja, jubilarno Prvenstvo Europe 2018, pravu poslasticu za sve ljubitelje biljarskog sporta i kao uvod u Prvenstvo izvolite neke od fantastičnih, impresivnih informacija:

 • u hotelu NH Koenigshof u Veldhovenu u dvorani će biti postavljeno ni manje ni više nego 60! novih Dynamic III match stolova s novom specijalnom rasvjetom (Las Vegas pozdravlja!)
 • Po prvi put na jednom mjestu održati će se Prvenstvo u svim kategorijama Pool biljarskog sporta – od juniorki, seniora, veteranki itd. – ukupno u 9 (devet) kategorija
 • nastupiti će nevjerojatnih 550 natjecatelja iz čak 37 zemalja što je apsolutni rekord
 • Na ovome Prvenstvu dobiti ćemo čak 35 novih prvaka Europe
 • Koliko će i kakva će biti konkurencija najbolje govori podatak da će nastupiti čak 74 igrača koji u svojoj karijeri već imaju osvojenu barem jednu ili više titula prvaka!
 • Nastupiti će i ukupno 13 zemalja koje su već osvojile najvažniju Europsku titulu za reprezentacije – Timski prvak Europe.
 • itd…

Doista bi mogli još dugo nabrajati superlative za ovaj spektakl, no u 12 dana koliko Prvenstvo traje biti će prilike da Vas upoznamo sa svim najvažnijim informacijama i događajima vezanih uz ovo, vjerujemo za sve sudionike, “nezaboravno Prvenstvo”.

 

HRVATSKA REPREZENTACIJA:

I naša zemlja naravno sudjeluje na ovom najznačajnijem biljarskom događaju godine i to u četiri (4) kategorije:

 • Seniori (Men)
 • Kadeti (Pupils -U17) – igrači rođeni 2002 g. ili kasnije
 • Juniori (Juniors U19) – igrači rođeni 2000 g. ili kasnije
 • Veterani (Seniors) – igrači rođeni 1976 g ili ranije
 • Reprezentacije (Teams) –  tri igrača u jednoj ekipi

 

Hrvatska seniorska reprezentacija 2018

U ovoj najavi ćemo samo ukratko predstaviti naše predstavnike, a detalje s dodatnim podacima, prognozama, zanimljivostima, o njima ćemo pisati u slijedećem izvješćima. Gore desno (na slici gore) na fotografiji je apsolutni br. 1 POOL sporta ove godine u HR, prvi na službenog rang listi Hrvatske, nikad bolji i ubojitiji Tomislav Šušić iz Splita koji će biti pravi lider i vođa nikad mlađoj A reprezentaciji naše zemlje. Braća Michel i Roberto Bartol (članovi našeg BSZ-a) su broj dva i tri naše reprezentacije i toliko nevjerojatno kvalitetni i sjajni igrači da je samo pitanje vremena kada će “eksplodirati” i na internacionalnoj sceni. Možda baš ovdje… Četvrti član je ujedno i najmlađi, Ante Šola iz Trogira,vrijedan i briljantan igrač koji je strahovito napredovao u zadnjih godinu dana i s 19 godina mladosti to je sigurno jedan on naših igrača budućnosti.

SASTAV REPREZENTACIJE – seniori:
1. Tomislav Šušić
2. Michel Bartol
3. Roberto Bartol
4. Ante Šola

Posebno raduje da u najmlađoj kategoriji igrača koji u ovoj godini ne smiju navršiti 17 godina, dakle mogu imati maksimalno 16 godina mladosti, imamo također dvojicu izvanrednih “klinaca”! Posebno stariji od dvojice braće, Ivan Galić je talent kakav se rijetko vidi i ne bi nas njegov uspjeh previše iznenadio. Mlađi brat Luka, sa svojih 13 godina treba još skupljati iskustvo, ali perspektive mu ni najmanje ne nedostaje.

                                                                                                                                            U-17 reprezentacija 2018

SASTAV REPREZENTACIJE – kadeti (U-17):
1. Ivan Galić
2. Luka Galić

U juniorskoj konkurenciji (igrači koji imaju maksimalno 18 godina) imamo dva debitanta na Europskom Prvenstvu koji su nastupima i zalaganjem te rezultatima svakako zaslužili da osjete i priviknu se na velike pozornice: Tin Petljak iz Zagreba i Jere Puljić iz Drniša koja trenutno nastupa i igra za BK Šibenik. Vrlo mladi s lijepim potencijalom doista ne mogu u ovoj konkurenciji razočarati i jedino je bitno da uživaju u igri i shvate svoj nastup kao pravu, istinsku pripremu za budućnost i svaki pojedinačni pobjedu ili uspjeh treba proslaviti, jer ovakva natjecanja su najbolji kapital za budućnost.

U-19 reprezentacija 2018

SASTAV REPREZENTACIJE –  juniori (U-19):
1. Tin Petljak
2. Jere Puljić

 

Jako nam je drago na našu zemlju u kategoriji veterana zastupa doajen,veliki i strastveni ljubitelj biljarskog sporta koji se neumorno i snažno bori za boljitak našeg sporta u svim segmentima, naš Berislav Šilić  iz Splita koji je i izvanredan igrač. Zdravlje našeg Bere nažalost nije optimalno, ali ne sumnjamo da će on dati sve od sebe i neće razočarati.

Veteranska reprezentacija 2018

SASTAV REPREZENTACIJE – veterani:
1. Berislav Šilić

Svim našim reprezentativcima želimo punu uspjeha, očekujemo da daju sve od sebe u sklopu svojih mogućnosti te da ostvare što bolji rezultat za sebe i  svoju zemlju, ali u to doista nitko ne sumnja – sportaši biljara već su se nekoliko puta u prošlosti vratili s Europskih Prvenstva s odličjima i sjajnim rezultatima.
Direktorica ovog mega turnira je, zajedno s g.Tomasom Birkamis, Hrvatica Anamarija Matešić što je sigurno veliko priznanje najprije za nju osobno i njezin rad, a indirektno i za cijeli Hrvatski biljarski sport. Čestitamo Anamariji!

U slijedećem izvješću pružiti ćemo Vam na svoj način informacije o ždrijebu, satnici nastupa naših sportaša, njihovim pojedinačnim izgledima i nadamo se, puno interesantnih fotografija, videa i informacija.

Za BSZ
Ivica Putnik
Darko Hojan

Ivan Prusac (hvala za informacije i fotografije!)
Dejan Matura (hvala za fotografije!)