Arhiva: AktualnoOstale VIJESTIPOOLTurniriVijesti

Vijesti AktualnoVijesti PoolVijesti SnookerOstale Vijesti
World Cup of POOL 2018 – Shanghai, China

21. svibnja 2018.
slider2-1
slider-3

 KINA A – POBJEDNICI

Na svjetskoj pozornici postoje u POOL sportu nekoliko posebno značajnih i zanimljivih događaja (natjecanja) od kojih ovaj put izdvajamo možda najatraktivnije i najpopularnije, a organizator i pokrovitelj tih mega-turnira što se medijske pozornosti i financijskog kolača tiče je firma MATCHROOM SPORT Ltd. koju vodi izuzetan mega-manager Barry Hearn, najzaslužniji za ogroman uspjeh Dart sporta (Pikado) i posebno SNOOKER sporta koji je pod njegovom palicom prerastao u tri, preko TV i ostalih medija, najpopularnija i najgledanija sporta na svijetu.

MATCHROOM “pokriva” četiri vrhunska događaja u POOL sportu koje bi svaki ljubitelj biljara trebao  pratiti i pogledati fantastične, krajnje zanimljive mečeve:

MOSCONI CUP
WORLD CUP OF POOL 
WORLD POOL MASTERS
US OPEN (od 2019)

Jedan od tih prestižnih, financijski vrlo lukrativnih (nagradni fond 250 000 $) i najpoznatijih događaja u POOL sportu, WORLD CUP OF POOL 2018 održan je u mjesecu svibnju 2018. godine  u Lawan Areni u Shanghai, Kina, na kojem su nastupili skoro svi najbolji igrači svijeta kao predstavnici svoje zemlje, dakle UKUPNO 32 najbolje  reprezentacije svijeta od kojih svaka ima dva vrhunska igrača.
Sistem natjecanja je jednostavan: Svaka reprezentacija nominira dvojicu igrača koji u meču alternativno (naizmjenično) izvode udarce i od samog početka igra se brutalan K.O. modus što znači da je već samo jedan poraz dostatan za ispadanje iz natjecanja:

Nastupile su  slijedeće reprezentacije:


Iako je reprezentacija Austrije u sastavu Ouschan/He kao branitelj titule i ove godine igrala fenomenalno, morala se ovaj put zadovoljiti drugim mjestom što je svakako briljantan uspjeh, jer su ovaj put reprezentacije iz Azije dominirale na suveren način! Kina A i Kina B (domaćin je imao pravo formirati dvije reprezentacije) su igrale jednostavno “strašno” i samo je jedan misteriozan, totalno neočekivan promašaj zadnje kugle igrača KINA B reprezentacije kod rezultata 8:8 (meč do 9) razlog da Kina A i B nisu igrale finale:  Pogledajte ovdje!
Kineski Taipei (Tajvan) je također imao vrlo moćnu reprezentaciju, a FILIPINI su doslovce “pregazili” i “demontirali” jednu Englesku (pobjeda 7:0!) koja je uvijek u krugu favorita.

                                                   


WORLD CUP OF POOL 2018 – rezultati

Veliki turnir, visoke nagrade i ostaje nam nada da će naša reprezentacija uskoro ponovno ući u krug 32 odabrane, kvalificirane za ovaj top događaj.

Za BSZ
Darko Hojan