Arhiva: AktualnoNekategoriziranoPOOLPrvenstvo Zagreba

Vijesti AktualnoVijesti PoolVijesti SnookerOstale Vijesti
PRVENSTVO ZAGREBA 2018 – POOL – informacije,ždrijeb,rezultati

29. rujna 2018.
BSZagrebPlakat2018-09

Ove godine će se prema novom sportskom programu Biljarskog Saveza Zagreba po prvi put održati Prvenstvo Zagreba u sve četiri POOL discipline i to slijedećim redoslijedom: 10-ball, 8-ball,14.1 straight i 9-ball . Svaki plasman u pojedinoj disciplini se boduje za završnu rang listu nakon koje će prvoplasirani osvojiti ukupnu titulu : Prvak Zagreba 2018 – Pool.

PRVENSTVO ZAGREBA – POOL -10BALL

REZULTATI : OVDJE


PRVENSTVO ZAGREBA – POOL -8bALL

REZULTATI : OVDJE

Pošto naš Savez smatra da je jedan od prioriteta za nacionalni a posebno internacionalni uspjeh i kompetativnost izuzetno važno sudjelovati i natjecati se u jakoj konkurenciji i s boljima od sebe,posebno zbog stjecanja nužno potrebnog iskustva,odlučeno je da se najbolji igrači  ovog Prvenstva Zagreba 2018 uz financijsku potporu,nagrade i odlaskom na jedan Eurotour turnir  koji pripada  najpopularnijoj i najkvalitetnijoj seriji turnira u Europi. Nadalje, odlučeno je da osmorica najboljih s rang liste budu također nagrađeni za  daljnju promociju i širenje popularnosti našeg sporta.
Nakon što su Michel i Roberto Bartol (na slici dolje) netom osvojili brončanu medalju na Europskom Prvenstvu i postali vrhunski sportaši 1.kategorije Hrvatske sigurni smo da ih kao i ostale ,posebno mlade sportaše (Tin Petljak, Domagoj Lončarek iz našeg Saveza,Ante Šola,Jere Puljić,braća Galić itd.. iz HBS-a) treba (između ostalog) što više podržavati u internacionalnim nastupima radi stjecanja toliko dragocjenog iskustva bez kojeg nema i neće biti (osim sporadičnih) uspjeha.

 

Detaljne informacije o Prvenstvu Zagreba 2018 -POOL molim preuzmite na web stranici BSZ-a :

Sportski pravilnik Prvenstva Zagreba 2018 :
Kompletan Pravilnik nagrada P-ZG 2018 možete preuzeti :
Sustav bodovanja Prvenstva Zagreba 2018 :

Ostale važne informacije i propozicije :

Termin i mjesto odigravanja:
Pool prvenstvo Zagreba 2018, disciplina 10-ball , će se održati 29.-30.09.2018. u BK Metropolis, Avenija Dubrovnik 10.

Prijave:

– pravo nastupa imaju samo natjecatelji koji su registrirani za klub koji se nalazi u Registru klubova – članova Biljarskog saveza Zagreba, te igrači koji su članovi kluba koji se nalazi kao aktivan član u važećem registru Hrvatskog biljarskog saveza (HBS) sa sjedištem kluba u gradu Zagrebu, a nisu kažnjeni ili suspendirani

– rok prijave za turnire: najkasnije do četvrtka, 27.09.2018. u 22.00 h

Postupak i način prijave:

– prijavu na Pool prvenstvo Zagreba, discipline 10-ball i 8-ball, dostavlja matični klub (skupno za sve natjecatelje) prema propisanom prijavnom obrascu BSZ-a slanjem na e-mail: info@bsz.hr

– prijava mora sadržavati ime i prezime natjecatelja, godinu rođenja, klub za koji natjecatelj nastupa te naziv i kategoriju natjecanja
– natjecatelj može otkazati nastup na turniru do 24h prije početka natjecanja; nakon tog roka natjecatelj može otkazati nastup samo uz liječničku potvrdu ili službeni zapisnik; u protivnom podliježe propisanim sankcijama
– odjavljeni natjecatelji ne dobivaju bodove za taj turnir

Ždrijeb:

– ždrijeb turnira za obje discipline obavljen je  28.09.2018. u 12.00 h u BK Metropolis od strane Povjerenika prvenstva Zagreba i Voditelja turnira.
– za održavanje prvog Prvenstva Zagreba u 2018. godini nositelji će biti postavljeni prema Sportskom Pravilniku BSZ – Prvenstvo ZG 2018.
– broj postavljenih nositelja na turniru ovisi o broju natjecatelja prema slijedećem pravilu:

  • 8 do 12 natjecatelja – postavljaju se 2 nositelja
  • 13 do 24 natjecatelja – postavljaju se 4 nositelja


Format i satnica:

– Prvenstvo će se odigrati prema modusu  dvostruke eliminacije, “double k.o” od 1/4 finala. (24/8)
– Da bi se ostvarila pobjeda,potrebno je ostvariti 7 frameova prije od protovniak – “Race to 7”
– satnica će biti objavljena po završetku ždrijeba, u petak, 28.09.2018., u 16 h

Dress code:

– natjecatelji moraju biti propisno odjeveni, jer u protivnom neće moći nastupiti na natjecanju
– detaljan opis dress codea u pravilniku na službenoj stranici BSZ-a

Voditelj turnira:
– BSZ Povjerenik ovog prvenstva i glavna odgovorna osoba sa svim ovlastima prema Pravilniku P-ZG 2018 je voditelj BK Metropolis, g.Ivan Prusac
– ulogu Voditelja turnira će prema odluci Povjerenika BSZ-a preuzeti i obavljati g.Josip Kompanović
– svaki natjecatelj dužan se javiti voditelju turnira najkasnije 20 minuta prije početka meča, uplatiti kotizaciju i primiti od voditelja sve nužne informacije i svu potrebnu dokumentaciju za uspješnu provedbu turnira
– voditelj turnira će na svaki upit pružiti traženu informaciju
– voditelj turnira neće dozvoliti nastup natjecateljima koji nisu odjeveni u skladu s propisanim dress codeom
– natjecatelji su dužni uvažavati upute i odredbe voditelja turnira
– voditelj turnira ima ovlasti  u slučaju ne primjerenog,ne sportskog ponašanja pojedinca ili drugih razloga prijaviti istog Povjereniku koji donosi konačnu odluku na samom turniru.
– ostalo prema pravilniku

Kotizacija:
– kotizacija za Pool Prvenstvo Zagreba 2018 iznosi 100,00 kn po svakoj disciplini, a svaki natjecatelj je dužan prije odigravanja svog prvog meča uplatiti  iznos Voditelju turnira.
UPOZORENJE: igrač koji nije uplatio kotizaciju prije početka meča nema pravo i neće pristupiti stolovima turnira

Nagrade:
– četvorica najboljih i najuspješnijih natjecatelja u svakoj disciplini biti će dodijeljene prigodne nagrade i na turnirima pojedinih disciplina,a osmorica najboljih će prema plasmanu na završnoj rang listi nakon četiri discipline osvojiti vrijedne nagrade opisane detaljnije u Pravilnik u (link se nalazi na početku ovog teksta i na našoj web stranici u meniju DOKUMENTI)

Sve ostale informacije detaljno su opisane u pravilniku Pool Prvenstva Zagreba 2018 koji je dostupan na službenoj stranici BSZ-a.

DODATNE INFORMACIJE :
email : bsz@bsz.hr
Mobile : 099 838 3266 (voditelj turnira)
098 449 795
099 2588 700
095 388 4660

Na našoj web stranici redovno će se objaviti i ažurirati  svaka novost glede Prvenstva, a na našoj facebook stranici biti će za vrijeme održavanja turnira pružene aktualne informacije u live i najbržem mogućem vremenu.

Nadamo se da će Prvenstvo Zagreba u biljaru postati kroz vrijeme važan i cijenjeni događaj u našem sportu koji će pomoći razvoju i popularnosti našeg sporta.
Biljarski Savez Zagreba će dati svoj maksimalno mogući doprinos i uložiti puni radni angažman da pomogne klubovima i natjecateljima za što kvalitetnije i masovnije bavljenje našim prelijepim sportom.

Vaš
Biljarski Savez Zagreba